mandag 2. februar 2009

Quiz 2. februar 2009

De aller hjerteligste gratulasjoner og ovasjoner til Balstad, som nå kan smykke seg med både gullmedalje og fortjent tilhørighet på quizuniverstes stjernehimmel i den eksklusive 58 poengs-losjen.

Gratulerer til de lykkelige menn og kvinner!

Aktualitene Herr Eide hadde funnet frem til første kategori var følgende:
Runar Berg, Mounir Hamoud og Trond Olsen, Venstres 125 årsjubileum, Statistisk Sentralbyrås kunngjøring av de mest populære navnene i 2008, uroen i Sør-Hålogaland Bispedømme, Nordland Fylkeskommune som bevilger millioner til Hurtigrutemuseet på Stokmarknes, Geir Skeie som gikk til topps i Bocuse d'Or, Eskil Ervik som nå gjør comeback, stemmen bak Bart Simpson som reklamerer for scientologikirken, og til slutt om skuespiller Suzanne Somers som har gitt navn til overgangsalderens syv dverger.

En enkel og grei førstekategori for flere lag.
Balstad, Roald Aas og InQuizisjonen; den spanske slo til med hver sin tolver, og snittsummen var høyt oppe på 9,7.

Så en ny runde og et nytt tema; aftenens billedkategori het Kjente personer fra Stockholm.
Og på de utdelte ark var altså 12 personer avbildet, alle med fødested nettopp i den svenske hovedstaden.

Og følgende svensker skulle gjenkjennes og skrives navn på:
Anna Lindh, August Strindberg, Marcus Schenkenberg, Benny Andersson, Bjørn Borg, Carola, Dolph Lundgren, Kronprinsesse Märtha, Greta Garbo, Olof Palme, Lisa Ekdahl og Sven-Bertil Taube.



Snittsum var nøyaktig lik som på forrige kategori, dog slo hele sju lag til med 12 poeng her.
Flere lag hadde forøvrig skrevet Alfred Nobel istedet for Strindberg, og for de som vil pugge Nobels ansikt til neste gang han dukker opp, ligger hans bilde her.

Så var der tid for å settes i musikalsk modus.
Aftenens musikkrunde med lydkutt stod klar, også i kveld med seks låter som til sammen gav 12 oppnåelige poeng.
Dette hvis man hadde artist/gruppe riktig, og hvis man også hadde låtenes titler korrekte.
En rød tråd kunne følges også i kveld, og denne var norske viser med vise i titlene.
Eller for å være aldeles korrekt; Norske viser som alle sluttet på vise.

Og viseskattene man kunne nyte i kveld var:
Erik Bye med Vandringsvise
Bjørn Eidsvåg med Teddybjørnens Vise
Halvdan Sivertsen med Josefs Julevise
Knutsen & Ludvigsen med Matpakkespisevise
Henki Kolstad med Sjørøvervise
Postmannen/ Ulf Wengaard med Tannpussevise

Bezzerquizzerne var det eneste laget som hadde full score på denne runden, og dermed vanket det fortjent nachos.
Hadde vi ikke vært strenge på titlene kunne nok flere lag ha fått de tilfredsstillende 12, og tittelen på Matpakkespisevise stod i vegen for de fleste som fikk 11.
- Hvor forøvrig det lille ordet spise manglet hos alle.

Så kveldens ønskerunde.
Denne het Islam - og jeg tillater meg si med en gang at både jeg og Herr Eide var overmåte imponert over hva quizdeltakerene kunne om dette.
Flere lag hadde full kontroll på det aller meste, og snittsummen var overraskende høy på ni blank.

Og her ble det spurt etter religionsstifteren og profeten Muhammed, betydningen av Allah, den islamske trospraksis' fem søyler, den rituelle bønnen som er fem ganger daglig, Koranen, hovegruppene sunniislam og sjiaislam, fastemåneden Ramadan, betydningen av Mihrab, betydningen av ordet Hadith, islams religiøse sentrum Mekka, helligdommen Kaba og til slutt om Klippemoskeen Al-Aqsa.

Dessverre så jeg ikke før etter quizens slutt at Tenketanken var det eneste laget som fikk full score her (utenom laget som hadde ønsket kategorien), så Tenketanken kan vente seg belønning i form av nachos på neste quiz.
(Jeg beklager at ikke laget fikk rettmessig hyllest og nachos på selve quizkvelden, men det går litt fort unna noen ganger. Jeg foreslår at alle som leser dette gir en kjapp og bitteliten applaus til Tenketanken på etterskudd.)

Siste kategori for kvelden het Helter og heltinner fra TV-verdenen.
Larry Hagman fra Dallas, Jon English i Mot alle vindar, Karin Lunden som Billeba i Familiesagaen De syv søstre, hennes gjesterolle i Hotel Cæsar, Pacific Blue som i USA omtales som Baywatch on Bikes, Wenche Foss i NRK-serien Vestavind, Michael Richards som Cosmo Kramer i Seinfeld, Angela Lansbury som Jessica Fletcher i Murder she wrote, Joan Collins som Alexis i Dynastiet, Connie Booth som Polly i Fawlty Towers, samt hennes daværende ektemann John Cleese, og til slutt det kanskje enkleste spørsmålet hvor vi skulle til TV-serien Friends.



Hele sju lag med full score her, og da Balstad var en av disse var deres andre seier i historien altså i boks.
Well done!

Bezzerquizzerne fikk ikke bare nachos i aften, de havnet også på ønskekategoriplass i kveld.

Til opplysning; deltakerrekorden ble faktisk ikke tangert i kveld allikevel - det var "kun" 34 lag med. Rekorden er på 35 - og hvor vi skulle ha fått plass til det trettifemte laget i kveld kan jeg faktisk ikke begripe.
Men der det er hjerterom ..

Takk for i aften, takk de som tok i et tak med stolbæring, og vel møtt alle sammen neste mandag til nye sosiale og mentale utfordringer.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vi trodde jammen vi skulle vinne med 57 poeng, men all ære og høylydte gratulasjoner til Balstad som vant med 58! Og shame on us som tapte på Halvdan Sivertsens julesang... Hilsen Roald Aas

Anonym sa...

Er det virkelig Roald Aas som har skrevet dette ...? Er vedkommende isåfall anonym fordi Roald Aas egentlig ikke skal kunne vedkjenne seg å gratulere andre lag?

Anonym sa...

Jeg vil bare takk for en KJEMPEQUIZ!! Dette var aldeles kjempetopp, alt fra musikk og bilder til Islam og det meste. Si meg, hvorfor er ikke du journalist? Du skriver jo både mere og bedre enn de fleste i Avisa Nordland? Baksiden på dagens Quizzekampen var en av de VIRKELIG gode! 12 poeng fra oss!

Quizmaster sa...

Sjokkert - Du har trolig et poeng.
Fra gammelt av heter det at en ekte Roald Aas'er ikke skal vise seg hyggelig på noen måte, så da er det kanskje greit å forholde seg anonym.
(Dette er faktisk helt sant. De fikk en gang kritikk for å smile og hilse på andre lag. Dette skal visst ikke skje, for da blir det vanskelig å ha dem som fiende.)

Postmannen: Takk - du verden - og takk igjen.

Anonym sa...

Imponert hilsen fra InQuizisjonen; den spanske.

Geir sa...

Selv om det kanskje har skjedd en glipp hos Roald Aas, så er vi veldig glad for at de har sendt oss en hyggelig hilsen :)

Hilsen Balstad

Anonym sa...

Åh, konge med den lille filmsnutten fra Hotell i Særklasse! Skuespiller i særklasse. Og gratulerer til Balstad fra meg også.

Anonym sa...

Det ser ikke ut som om Bart Simpson virkelig mener det han har skrevet på chalkboardet sitt. Kan årsaken være at han aldri har vært innom Kafka en mandagskveld..? Han er, såvidt jeg vet, ikke observert der enda.

Så fint å se at Roald Aas gleder seg over andres seier i smug. Det styrker teorien min om at verden i bunn og grunn er god.

Hurra for Balstad! (Og Roald Aas!)

Anonym sa...

Dette er jo fantastisk!
Har nå vært inne på google oversetter, og det var det jammen mye gøy å lese.
Blant annet at "Matpakkespisevise" heter "Lunchbag food show" på engelsk. For ikke å snakke om "Josefs Juleview"?
:-D