mandag 19. oktober 2009

Quiz 19. oktober 2009

Da fikk Mandagsklubben tatt revansje etter den forsmedelige andreplassen sist gang.
De suste elegent opp i tet etter første runde, og klarte å beholde ledertrøyen helt til og med siste runde.
De er herved plassert øverst på seierspallen med 55 poeng, med RPRK og InQuizisjonen; den spanske på delt andreplass - ett poeng bak.
Gratulerer!


Ingen enkel førsterunde i kveld, hvor følgende hendelser og personer hadde fått viet plass:

Stig Johansen som utlignet for Glimt på overtid i gårsdagens kamp, Elias Akselsen som er blitt tildelt statsstipend for bevaring av tatermusikk, helgas premiere på filmen Knerten, også helgas premiere på filmen Where the wild things are, nettsiden yr.no som nylig ble kåret til Norges beste nettside, den nå avdøde skuespilleren Al Martino som spilte Johnny Fontane i filmen Gudfaren, Norges største popsuksess a-ha som gir seg etter 25 år med avskjedskonert i Oslo Spektrum den 4. desember 2010, sametingspresident Egil Olli som omtalte Kong Harald som Kong Olav ved to anledninger, Leonardo Da Vincis verdifulle maleri som ble solgt på auksjon for 19 000 $ i 1998 - og som nå viser seg å være verd enormt mye mer etter at kunstnerens navn er blitt kjent, heliumsballongferden i Colorado som viste seg å være et pr-stunt, den lille gutten Falcon som altså ikke var om bord i ballongen, og til slutt om den forbaskede badeballen som ødela så kolossalt for Liverpool i helgas kamp.

Ingen lag med full score etter denne runden, Mandagsklubben, Ja, det e oss og Søteste Antonsen var de tre som klarte 11.
Snittsum på 8.Som andre kategori kom som vanlig aftenes billedoppgave.
Den bar i kveld tittelen Kjente animerte figurer.
Og tolv kjente animerte figurer var altså avbildet på oppgavearket, med det selvfølgelige spørsmålet; Hva heter disse figurene?

For å få 12 poeng på runden måtte man ha med følgende navn:
Jan Thomas-superhelten Fanthomas, Barney Rubble fra the Flintstones, Olive Oyl eller Olivia fra Skipper'n eller Popeye, den velkjente og temperamentsfulle La Linea eller Streken, elefanten Babar, Looney Tunes og Merrie Melodies-fuglen Bippe Stankelbein eller Roadrunner på engelsk, Kenny fra South Park, Krtek eller den lille Muldvarpen, Inspector Gadget, Porky Pig eller Pelle Gris fra Looney Tunes og Merrie Melodies, Pokémonfiguren Pickachu og til slutt den rosa panteren eller the pink panther.

Hele sju lag med full score på oppgave, og en snittsum på 11 gjorde denne oppgaven til kveldens desidert enkleste for alle lag.
En hel drøss med lag på 11 poeng her, og det de fleste med 11 bommet på var Porky Pigg som ble forveklset med Elmer Fudd fra samme serie.


Musikkrunder pleier som regel å være nokså varierte med ganske forskjellige sjangre og stilarter.
Så også i kveld, men her skulle til samme tiår på alle låtene.
Nemlig 70-tallet.

Seks artister eller grupper med hver sin låt, og runden kan igjen nytes i sin helhet her:

Lou Reed med Perfect day
John Lennon med Jealous guy
Santana med She's not there
Bee Gees med Staying alive
George Baker Selection med Una Paloma Blanca
Carl Douglas med Kung Fu Fighting

Jeg trodde det var one hit wonder-boyen Carl Douglas som skulle ta knekken på de fleste her, men sannelige viste det seg at Santana var luringen meget få greide å ta.

RPRK var det eneste laget med 12 poeng, og kveldens første nachos ble så velfortjent tildelt dem.
Snittsum på 8,4.Luxembourg 1980, da Grand Prix var Grand Prix.

Så kveldens ønskekategori.
En geografisk oppgave i kveld, som i sin helhet dreide seg om lilleputtstatene i Europa.

Hovedstaden i Luxembourg som heter Luxembourg, Monaco som har fransk som sitt offisielle språk, Liechtenstein som har landegrense til kun to land - nemlig Østerrike og Sveits, Luxembourg som grenser til de tre landene Belgia, Tyskland og Frankrike, verdens minste stat som heter Vatikanstaten, Maltas hovedstad Valetta, San Marinos myntenhet som er Euro, det offisielle språket i Andorra som ikke er fransk eller spansk - men derimot katalansk, Maltas uavhengighet fra Storbritannia i 1964, Liechtenstein som ligger i fjellkjeden Alpene, Andorra som ligger i fjellkjeden Pyreneene, og til slutt Liechtensteins myntenhet som er sveitsiske franc.


Verdens minste stat

Laget som hadde ønsket seg kategorien fikk nokså forventet 12 poeng på denne, og det gjorde ett lag til.
Og siden Altfor lett fikk 12 på denne, fikk de så kveldens andre nachos.

Snittsum på 8,7.

Og så hadde vi spart den vanskeligste kategorien til slutt ..
Er det ikke pokker?

Siste runde het Aliaser og egentlige navn.
Denne introdusert av denne kjente mannen, hvis egentlige navn er Robert Allen Zimmerman:Første spørsmål om nettopp denne mannen.

Videre til tyskfødte Herbert Ernst Karl Fram som mottok Nobels fredspris i 1971 under navnet Willy Brandt, Kim Bård Roll Hansen som er bedre kjent som Herodes Falsk, Leif Normann Nilsen som ble bedre kjent som Leif Juster, superhelten Matt Murdoch som er kjent som Daredevil, ev. Våghalsen eller Demonen, musikeren David Robert Jones som valgt å skifte navn til David Bowie, fotballegenden Edison Arantes do Nascimento - bedre kjent som Pelé, forfatteren Samuel Langhorn Clemence som skrev sine bøker under pseudonymet Mark Twain, William Mark Felt sr. som var kilden til Woodward og Bernsteins bok om Watergateskandalen i 1974 - og Felts dekknavn med samme navn som en kjent pornofilm - nemlig Deep Throat, skuespilleren Issur Danielovitsj som er langt bedre kjent som Kirk Douglas, Dino Paul Crocetti som etter hvert ble hetende Dean Martin, og så til tegneseriefiguren Ponus som egentlig heter Patrick til fornavn.

Edison Arantes do Nascimento

Mandagsklubben, RPRK og Reaksjonære Historikere fikk alle tre hver sin tolver på oppgaven.
Andre lag slet betraktelig mer på denne, snittsummen ble kveldens laveste på 7,1.

Og med Mandagsklubbens tolver var det så ingen som greide å ta dem igjen, og de ble utropt til kveldens seierherrer - og kvinne(r).

Al Quizda kom på ønskekategoriplass, og de valgte både klokt og spennende.
Jeg sier som jeg alltid gjør; flere lag kan glede seg til neste ukes ønskekategori.
(Egentlig kan vel de fleste lag glede seg til alle fem kategoriene, faktisk.)

Velkommen tilbake neste mandag!
Samme tid og sted.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du ikke kutte ut den irriterende bakgrunnen med småpiker i flagrende skjørt?
Blir bare forvirret...

Anonyme Antonsen sa...

Mtp vår interne konkurranse med Tilslørte Bodøpiker, er det svært viktig for oss at vi får poeng for alle våre 9 riktige svar på siste kategori.

Tusen aller hjerteligst.

:-)

Quizmaster sa...

Anonym - Haha, huff og ja. De skal skiftes ut nuh. (Småpikene i flagrende skjørt er Madicken og Lisabet som leker i høstløvet, den ble bakgrunn etter forrige Astrid Lindgren-kategori og skulle vært skiftet ut for lengst.)
Spesifikke ønsker til bakgrunn?

Antonsen - Ojojoj, klart det, jeg skal sjekke det neste gang jeg er på Kafka.

Mick JAgger sa...

Heeey, kudos til Anonym for velrettet klage, og kudos til Quizmaster for veldig hurtig utskiftning av bakgrunn! Nå ble d straks bedre.

Litt tilslørt sa...

Hahaha! Intern konkurranse skal ikke kimses med:)

Er egentlig imponert over alle som får mer enn 8 riktige svar på en så vanskelig runde. Utrolig hva folk går rundt og kan!

mambo sa...

stakkars gamlinger. Det var jo en veldig ungdommelig runde i dag igjen... Hvorfor husker jeg aldri hvem som har kungfu fighting? Kanonlåt som bare ikke fester seg med artist.

Fru Blom sa...

Satt trangt i går, gitt! Gleder meg til dere skal flytte! Ellers takk for en fin quizkveld, artig som alltid, selv om vi havnet langt ned på lista i går.

Freddy kruger sa...

Tuller du Mambo... ungdommelig runde?? 70-tallets musikk, aliaser og microstatgeografi er ikke i nærheten av hva jeg kaller ungdommelig, men vi har kanskje en litt annen definisjon av ungdomm..

Til Quizmaster.
Tusen takk for nok en utfordrende quiz..

Quizmaster sa...

Jeg tror kanskje Mambo er en liten smulie ironisk ..?
:-)
Jeg jobber forøvrig med neste mandags musikkrunde for øyeblikket, og denne blir noe heeeeelt annet enn gårsdagens runde.

Fru Blom sa...

*excited*
Gleder meg allerede!