mandag 30. mars 2009

Quiz 30. mars 2009

Den siste quizen før to ukers påskeferie er herved unnagjort.
Og som sist gang seiret de dyktige guttene på Ja, det e oss solid, denne gang med den mer enn akseptable poengsummen på 56, såvidt foran InQuizisjonen på 55.
Dette er lagets fjerde seier denne sesongen.
Gratulerer!

Vinnerlaget startet så godt man bare kunne med full score og tolv poeng på første kategori.
Al Quizda var også på delt førsteplass, og en rekke lag kom hakk i hæl med elleve og ti poeng.
Det første teamet for kvelden bød som vanlig på ukens aktualiteter, og Herr Eide serverte spørsmål rundt følgende hendelser:

Tidligere Glimt-spiller Aleksander Tettey som Drillo har kalt inn på landslaget, den norske banks styringsrente som nå befinner seg nede på 2%, avdøde Arne Bendiksens tid i The Monn Keys, Åse Kleveland som fremførte Bendiksens låt Intet er nytt under solen til en tredjeplass i 1966, Træna som får ny strømkabel i revidert nasjonalbudsjett, oljetankeren Bow Asir som ble kapret utenfor Somalia, Tor Mikkel Wara som høster kritikk for oppdrag både i politikken og i Politiets Fellesforbund, David Beckham - som herved er rekordholder for flest landskamper for utespillere med i alt 109 A-lagskamper for England, Herefordkalven Søssa fra Gildeskål som er dverg, den nylig avholdte Earth Hour med opprinnelse i Australia, og til slutt om fotografen fra BBC som fikk fotografert en rosa elefant i Botswana.

Ei grei start for mange lag, og en akseptabel snittsum - denne notert til 8,7 poeng.Så kveldens andre kategori, som vanlig i form av bilder.
Og i kveld falt temaet i god jord hos gledelig mange deltakere, hele sju quizlag hadde absolutt kontroll på billedoppgaven ved navn Dansefilmer.

Tolv filmer var avbildet, og disse skulle så skrives riktige titler på - enten norske eller originale.
Og filmene man skulle kjenne igjen var:

Saturday Night Fever, The Full Monty, White Nights, Billy Elliot, Dirty Dancing, Fame, Grease, Singing in the rain, Grease 2, Flashdance, Footlose og Shall we dance.

Truls Svendsens Brødrister mottok kveldens første nachos etter denne runden, for den meget riktige opplysningen om at den norske tittelen på Saturday Night Fever var "Lørdagskjøret".

Og snart skulle kveldens andre nachos deles ut.

Musikkrunden for kvelden var ingen enkel sak, et par trickye artister hadde kommet med i kveld.
Som (nesten) vanlig var musikkrunden med en ekstra quiz i form av en felles link innbakt.
Den var i kveld nokså synlig; alle artister og grupper begynte på bokstaven H.
Og den sammensveisede medleyen bestod av:

Harry Nilsson med Everybody's Talking
Hanne Krogh med Lykken er
Haddaway med What is love
Hanson med Mmmbop
Heart med Alone
Harold Melvin & the blue notes med If you don't know me by now

Den første og den siste artisten var de to desidert vanskeligste i denne runden, og kun to lag hadde navnet på den siste.
Mandagsklubben var det eneste laget med full score her, og de mottok så andre nachos for kvelden.
Well done!

Fra musikk - og over til noe ganske annet.
Kveldens ønskekategori hadde i aften tittelen UEFA Champions League - eller Mesterligaen om man vil.
En standard elsk/hat-runde - der man som regel enten er helt med eller nokså på jordet.
Jeg sier meg knallfornøyd med å ha fått med alle lag på denne runden.
Selv om snittsumen var nede på 6,7 og ingen lag hadde 12 poeng, var det ingen lag som hadde under tre poeng.
Og det er dét som er det poengmessige målet for enhver kategori vi lager - at ingen lag skal kunne komme under tallet 3.

En tøff runde altså, der det letteste spørsmålet kom først - nemlig den første norske klubben som kvalifiserte seg i gruppespillet til Champions League.
Dette var Rosenborg.
Og fra det enkleste gikk det rett til rundens virkelige ekspertspørsmål som få lag kunne svaret på.
Det lød; I Mesterligaen 2002/2003 stilte Norge med to lag.
Rosenborg kom sist i gruppe D, mens et annet norsk lag ble slått ut i 2. kvalifiseringsrunde. Hvilket lag?

Riktig svar var Lillestrøm - og dette var det altså ikke mange som klarte.

Videre ble det spurt etter hjemlandene til hhv. Dynamo Kiev og Valencia, Liverpool FCs fem seire totalt i mesterligaen og den gamle serievinnercupen - og deres ene mesterligaseier i 2005, Real Madrid som har vunnet finalen hele tre ganger, Old Trafford som har huset Champions League-finalen som det eneste engelske stadion, AC Milan som vant hele 4-0 over FC Barcelona i finalen i 1994, Manchester United som slo Bayern München 2-1 i 1999, fjorårets finale mellom Manchester United og Chelsea, Frank Lampard som scoret Chelseas ene mål i samme kamp, og til slutt om Juventus som vant finalen i 1996, for så å tape finalen de to neste årene på rad.Ikke uventet ble dette altså kveldens vanskeligste runde.
Foruten vinnerlaget var InQuizisjonen; den spanske og Roald Aas de eneste som klarte å klatre opp på 11 poeng.

Og kun tre lag klarte 11 poeng også på kveldens siste kateogori.
En absolutt ikke enkel runde som ble døpt Fjell og Fjeld.


Sinaifellet hvor Moses mottok De 10 Bud fra Gud, Fjell kommune som ligger i Hordaland fylke, artisten Jonas Fjeld som egentlig heter Terje Jensen, romanfiguren Jonas Fjeld som var skapt av Gjert Øvre Richter Frich, Norges nasjonalfjell Stetind som ligger i Tysfjord, Selma Lagerlöf som skrev om Akka fra Kebnekaise, Europas eldste mumifiserte mann Ôtsi som ble funnet i de italienske alper, det stiliserte fjellet i signaturlogoen til Paramount Pictures, selskapet Fjellinjen A/S som er administrator og drifter for veier og tunneller i Oslo, Norges to høyeste fjell Galdhøpiggen og Glittertind i Lom, og til slutt om den vanvittige utsikten fra Gaustatoppen - hvor man kan skue langt, langt og lenger enn langt.

Snittsummen ble her notert til 6,9.
De vanskeligste spørsmålene var definitivt om Jonas Fjelds virkelige navn - samt forfatteren bak karakteren Jonas Fjeld.
Og mange lot seg forvirre av navnet på selskapet Fjellinjen - ytterst få gjennomskuet at Oslo var svaret - og veldig mange landet nokså naturlig på Bergen.

Gaustatoppen

Og med dette tok Ja, det e oss sin fjerde seier denne sesongen.
Hva seire angår, ligger nå disse likt med InQuizisjonen; den spanske.

Hongfjorden Kamelutleie og Video A/S havnet på ønskekategoriplass, og de valgte seg et tema vi vet flere quizlag vil ha stor glede av.

Og herved tar altså quizzen vår en meget velfortjent påskeferie på hele to uker.
Det er altså ikke quiz neste uke den 6. april, ei heller mandagen etter der igjen som er den 13. april.
MEN: mandagen etter der igjen - den 20. april - starter vi vår-yre, totalt friske og uthvilte med ny giv, iver og glød, og holder det da gående helt til uti juni.

Alle blogglesere og quizzere ønskes herved en riktig god og deilig ferie.
Jeg håper vi sees om tre uker?
Samme tid og samme sted.

God påske!

21 kommentarer:

Anonym sa...

Dette har kanskje ikke så mye med quizzen å gjøre, men HVEM var de vanvittige irriterende og bråkete damene som satt i sofahjørnet med utgangen? De har da aldri vært med før?

Fru Blom sa...

Jeg tenkte akkurat å spørre om d samme!! D får da være grenser for jubling og poenghysteri? Man blir kanskje tatt for å være quizrasistisk her, men slik oppførsel vil vi da ikke ha, vil vi?

Jonas sa...

Jeg la ikke merke til noen bråkete damer. Jeg ville bare takke for en fin-fin quiz, likte champions league veldig. Flere slike!

Quizmaster sa...

Anonym og Fru Blom - De var på gjennomreise og deltok på quizen trolig kun denne ene gangen.

Jonas - Hygelig å høre, værsågod!

Tuillsjur sa...

og morsomt med CL-runden var jo at vårt rene jentelag fikk 10 poeng, og kunne hatt 11 men den klassiske "vi tok den andre av de to det sto mellom" ødela for den.. men sånn er det jo for alle!
Bra quiz i går, av fare for abstinenser med 2 ukers pause så blir det iherdig TP-spilling i påska!

Anonym sa...

En ekstra gratulasjon til Al Quizda som splittet "de fire store".

Mick JAgger sa...

Spørsmål til Mandagsklubben, hvis noen av dem leser bloggen: Hvordan visste dere Harold Melvin & the blue notes? Jeg trodde jeg var godt skolert innen den sjangeren, men den der var totalt ukjent.
Og Quizmaster - hvordan kom du på å bruke den sangen, eller den gruppa?
Artig med utfordringer altså, så det er ikke negativ kritikk på noe vis.
Jeg er er bare nysgjerrig.

Quizmaster sa...

Tuillsjur - jeg tenkte faktisk å gjøre et poeng av det i bloggen, men så visste jeg ikke om dere var et rent jentelag eller ei.
Så herved - STRÅLENDE innsats til dere alle, og kjempeartig at dere er så gode på fotball!
(Og jeg støtter absolutt abstinens-dempende TP i påska.)

Mick JAgger - Den kom dalende, som all annen musikk ..
Jeg har ikke noen annen forklaring.
:-)

Flaggfreak på Team Antonsen sa...

På 90-tallet fikk jeg en CD som het "Love Songs Of The 70's". En plate som inneholdt masse rart. Men plata har vokst etter hvert som jeg også har vokst. Her finner man klassikere som BJ Thomas - Raindrops Keep Fallin On My Head. Kunne nevnt mange flere, men av frykt for at dem derfor skal bli utelatt fra senere quizzes, skal jeg forbigå dem i stillhet. Men tilbake til poenget. Én av låtene på denne samlecden er altså Harold Melvin & The Blue Notes. Derfor visste vi på Team Antonsen det.
Og ei på laget sa at hvis det var rett, skulle jeg være helten hennes for evig. Så nå er jeg altså en helt, hva enn det måtte bety.

Hva skal man gjøre på quizfrie uker? Man trenger jo ikke å oppdatere seg på alle nyhetene.. Jeg får lese litt historie, avløst av litt Stieg Larsson.

God påske til alle sammen!

PS: Unnskyld for at jeg buet når du sa at det var 3 uker til neste quiz, men det sånn føltes det der og da.

Vims, som for øyeblikket har Singing in the rain på hjernen sa...

Flaggfreak: "Helt" i denne sammenhengen er enstydig med "han-nerden-på-laget-som-husker-alle-de-übersære-tingene-som-vi-vanlige-dødelige-Antonsener-lar-forbigå-i-stillhet". Og i så måte er du ikke bare en helt, men jammen en superhelt! ;-)

(Så søtt det hadde vært om Helt i tet hadde kalt seg for Superhelt i tet en gang. Haha)

God natt,
God påske!

Anonym sa...

Åj! Man kunne visst ikke hete: Vims, som for øyeblikket har singing in the rain på hjernen.

Quizmaster sa...

Flaggfreak - så herlig! Det er én av de store, store fornøyelser med quizen, da man kan finne frem hittil nyttesløs lagret kunnskap, og deretter få poeng for det og bli noens helt.
Vel unt, og artig å høre historien bak!
:-)
Det var helt i orden at du buet, jeg kunne egentlig tenke meg å gjøre det selv.
God påske, og god Larsson!

Vims - god påske også til deg!

Mick JAgger sa...

Takk for svar, Flaggfreak! Hvor mange var det som hadde denne gruppa som svar, Quizmaster?

Rolling Stones sa...

Svar til Mick JAgger fra Mandagsklubben. Torgeir var DJ på Polar Club på SAS-hotellet på 70-tallet og siste låt var alltid Harold Melvin & the blue notes med If you dont know me by now. Hva den mannen husker!

Mick JAgger sa...

Jævlig bra!!!

Quizmaster sa...

Mick JAgger - det var kun Mandagsklubben og Team Antonsen som hadde riktig artist.

Øltørst jubilemsquizzer sa...

Tankte bare minne om en duskusjon som var for lenge siden om jubileumsfest for oss kafkaquizzere... Kanskje man skal bruke påsken på å gruble om man egentlig skulle hatt en festkomite bestående av Liv, Herr Eide og representanter fra utvalgte quizlag? (Tror festkomite er lurt for å få forgang i dette...)

Vintørst jubileumsquizzer sa...

Ja, JA! Enig! Vi er med på FEST!

Quizmaster sa...

Så hyggelig å høre!
Jeg har så absolutt ikke lagt vekk ideen om jubileumsfest.
Litt komisk i grunnen; dette ble lagt frem da vi hadde femårsjubileum.
Og nå har sannelig seksårsjubileet også gått oss hus forbi..

Det største problemet her er faktisk Herr Eide - som har uregelmessig jobbsituasjon, og ikke vet på forhånd når han jobber eller ei.
Og det er i grunnen dette som har sinket meg/oss i videre planlegging.

Det andre er egnet quizplass.
På en jubileumsquiz bør de gode, gamle lagene også inviteres - og da kan vi bli nokså mange.
Men dette kan alltids ordnes, og jeg renger ikke dette som et problem, mer en utfordring.
:-)

Om ikke det blir akkurat jubileumsquiz, så er jeg nokså tent på tanken om å ha en skikkelig sommeravslutning i juni.
I form av en quiz med fest moro og alle herligheter det vil medføre.
Uansett - en komité er ikke dumt tenkt.

Jeg skal drodle videre på dette i neste quizzekampen.

Takk for innspill!

Uopplyst sa...

Hurra :) Æ gleda mæ til fest :) Fortsatt god påske til alle

vintørst jubileumsquizzer sa...

ALLE er med på fest!! Avslutningsfest i juni høres KNALL ut!