mandag 24. mai 2010

Quiz 24. mai 2010

InQuizisjonen; den spanske slo til for andre quiz på rad, og i kveld vant de med meget hederlig 57 poeng, hele fire poeng foran Mandagsklubben på andreplass.
Gratulerer!

Jentene på Toten

Kveldens første kategori, Aktuelt hadde dette å by på av nokså små utfordringer:

Kveldens Glimtkamp hvor de spilte mot Sogndal, det harde og lynnedslaget i Sandefjord som gjorde at fem personer ble skadet.

Dobbeltspørsmål på spørsmål 3 som vanlig - dette om MGPs pressesjef som førte opp Trond Giske som Norges kulturminister på VIP-listen på den kommende finalen på lørdag, og så spørsmål om hvem som er Norges kulturminister i dag - Anniken Huitfeldt.

Den gamle sirkushesten Nils Arne Eggen som har fått ferten av sagmugg, og som tar over Rosenborg etter Erik Hamrén den 1. juni, oppkast - og diaré-cruisebåten Vision of the seas som plages med norovirus, det største kunsttyveriet noensinne - nylig gjennomført i Paris, kjendisadvokat Morten Furuholmen som er dømt til seks måneders betinget fengsel for heleri, og prins Andrews blakke eks-kone Sarah Ferguson som nylig ble avslørt av skjult kamera.

Et dobbeltspørsmål til på spørsmål 9 - dette om NRK-dokusåpen Jentene på Toten om de tolv transpersonene som kler og ter seg som kvinner, og så Carl I. Hagen som gikk sterkt ut mot sin svigersønn fra det samme programmet.
Siste spørsmål om Petter Stordalen som parkerte ulovlig på handicaplass da hans skulle til optiker, med forklaringen at han ikke så skiltet.



He's back!

En uvanlig enkel Aktuelt-runde dette, hvor laveste poengsum var 10, og hvor hele 8 lag hadde full score med 12 poeng.
Fin start for alle lag, og snittsummen ble deretter - denne notert til 11,2.

Jeg dundret til med tre ønskeoppgaver i kveld, og den sprekeste kom som andre kategori.
(Med sprekeste menes her en kategori man umulig kan lese seg opp til på forhånd.)

Kategorien het Et årstall i berømte personers liv.
Tolv personer var ikke avbildet - men stod istedet nedskrevet, og disse skulle man så skrive ned et årstall de levde på.
Altså innenfor fødselsår og dødsår.

Jane Austen 1775 - 1817

De tolv personene var:

Den danske forfatteren H.C. Andersen som levde fra 1905 til 1975, Marie Antoinette av Frankrike som ble født i 1755 og så halshugget i 1793, naturforskeren Charles Darwin som ble født i 1809 og døde i 1882, den nederlandske maleren Vincent Van Gogh som ble født i 1853, og som døde både syk og gal i 1890, den italienske komponisten Giuseppe Verdi som ble født i 1813, og døde av slag i 1901 - hvor hans begravelse aldri har samlet en så stor folkemengde i Italias historie noen sinne, den engelske foratteren Jane Austen som ble født i 1775 og døde bare ble 41 år senere i 1817, den spanske maleren Pablo Picasso - født i 1881 og døde under et middagsselskap i 1973 (hvor hans siste ord var Drink to me, drink to my health, you know I can’t drink any more) Indias åndelige leder Mahatma Gandhi, født i 1869 og døde da han ble skutt i 1948, USAs president Abraham Lincoln, født 1809 - og også han skutt, dette i året 1865, oppfinneren og vitenskapsmannen Thomas Edison, født 1847 og død av diabetes-komplikasjoner i 1931, dronning Victoria av Storbritannia, født i 1819 og død 81 år senere av hjerneblødning i 1901, og til slutt - mannen bak dynamitten og fredsprisen; Alfred Nobel, født 1833 og død i 1896.



Syng med, som hele Italia gjorde i 1901.

InQuizisjonen; den spanske og Trøste og Bære var de to eneste lagene med tolv poeng på denne runden, hvor Jane Austen, Charles Darwin og Thomas Edison kanskje var de vanskeligste å komme innenfor fødsels - og dødsår på.

Snittsum på 9,1.

Musikkrunde er som alltid tredje kategori, og denne kvelden med ny sort.
Musical fusion, som Are & Odin kaller det - eller rett og slett en mashup som det heter på youtube-fagspråket.

Tolv sanger, hvor to og to sanger var satt sammen med hver sin tekst og hver sin melodi i en hørbar miks.
Annethvert lydkutt skulle ha navn på artist/gruppe, og korrekte titler på sangene.

Og de originale sangene og mashup-versjonene kan høres igjen her:

George Michaels Careless whisper og Bon Jovis Wanted dead or alive
i denne mashup-versjonen

Tom Jones' It's not unusual og Peggy Lees Fever
i denne mashup-versjonen

Bee Gees' Staying Alive og 50 Cents In da club
i denne mashup-versjonen

Outcasts Hey Ya og Queens We will rock you
i denne mashup-versjonen

The Beatles' Paperback writer og The Monkees' I'm a believer
i denne mashupversjonen

Michael Jacksons Bad og Ray Parker Jr.s Ghostbursters
i denne mashup-versjonen



Michael Jackson Vs. Ray Parker Jr.

Jeg tok skammelig feil på vanskelighetsgraden på denne runden.
Gledelig nok!
Hele sju lag med 12 poeng her, og en snittum på 10,5.

Men så - etter tre nokså greie runder skulle kveldens dödare komme for de fleste.
Ønskekategorien i kveld het Stompa.
Og denne dreide seg både om hørespillene og om film-versjonene av den populære bokserien.

Knut Eide, Gisle Straume og Rolf Kirkvaag Jr.

Først til skolen guttene gikk på, ved navn Langåsen Pensjonatskole, og så til Gisle Straume som er udødeligjort i en mesterlig tolkning av lektor Tørrdal både i hørespill - og filmversjonene.
Sistnevntes faste kraftuttrykk som var Du store alpakka, og Bodøs faste kraftuttrykk som var Dra på Lopphavet.
Den fiktive byen Stakavik som lå like utenfor pensjonatskolen, kallenavnet til trønderen i serien, som var Orkanger - spilt av John Olav Togstad, skuespiller Dan Fosse som spilte Bodø i hørespillversjonen og vaktmester Haukås i filmen, Lars Nordrum som spilte Stompa i hørespillversjonen, Ole Enger som spilte samme karakter i de tre siste filmene, og Rolf Kirkvaag Jr. som spilte Stompa i den første filmen.
Bodøs egentlige navn som er Christian Fredrik Breidangen, lektor Brandt som ble spilt av Arne Lie, rektoren på skolen som het rektor Ulrichsen og til slutt Stompa og Bodøs jakt etter marsvinet de tror er spist av katta til fru Madsen.



To nachos ble utdelt etter denne kategorien, den ene til Mandagsklubben for rundens eneste tolver, og så en nachos til Kua mi, jeg takler deg for å bl.a. ha tatt en Mandagsklubben - det vil si å skrive ned det riktige svaret for så å stryke over og skrive feil svar - som Mandagsklubben er veldig dyktige på å gjøre - nå og da.
Kua mi, jeg takler degs svarark stod både marsvin, undulat og hamster strøket over, før de til slutt endte opp med mus som svar.

Kveldens tøffeste kategori var så unnagjort, med 7,2 som snittsum.

Så kveldens siste oppgave, og kveldens tredje ønskerunde.
Den het Brasil.

Orden og fremgang

Den største byen i brasil som heter São Paulo, og det offisielle språket i Brasil som er portugisisk.
Brasil grenser til hele 10 andre land - og åtte av dem ble opplest.
Disse var Peru, Colombia, Uruguay, Paraguay, Venezuela, Guyana, Surinam, og Fransk Guyana.
Hvilke to land manglet?
Det var Argentina og Bolivia.
Verdens største elv, regnet etter nedslagsfelt og vannmengde - Amazonas som renner gjennom Brasil, den brasilianske samba og bossa nova-sangerinnen Astrud Gilberto - kjent for sin Grammy Award-vinnende versjon av The Girl from Ipanema, et av verdens sju nye underverk - Kristusstatuen på det 720 meter høye granittfjellet Corcovado, Brasils myntenhet som er Real, de berømte strendene Ipanema og Copacabana som ligger i Rio de Janeiro, det enorme stadionet Maracana i Rio de Janeiro som skal huse finalen i fotball-VM i 2010 - og hvor a-Ha har spilt for 198 000 elleville fans, Brasils fem seire i fotball-VM, og til slutt spørsmålet som ingen klarte (tror jeg ikke?): teksten på Brasils flagg som er Ordem e progresso.



198 000 mennesker, gitt.

Ingen lag med tolv poeng på denne runden, Ja det e oss ble eneste lag som klarte 11.
Snittsum på 8,2.

Og da var altså sesongens nest siste quiz over i historibøkene - ehh .. i historiebloggen.
InQuizisjonen gratuleres nok en gang med en sterk seier i kveldens kunnskapskonkurranse, og jeg ønsker hjertelig velkommen til neste quiz som altså er sesongens siste.
Mandag 31. mai, samme tid og samme sted.
God Eurovision Song Contest-helg så lenge!

5 kommentarer:

Anonym sa...

(Det at vi ikke kommenterer, betyr ikke at vi ikke leser. Spesielt godt likte jeg å lese om alle de utradisjonelle måtene man kunne dø på før i tiden. Mens jeg nynnet med slavekoret. Hilsen Vims.)

Mick JAgger sa...

Er spent på hva MGP-Quizmasteren synes om kveldens sending?

Quizmaster sa...

Joda, storfornøyd over sendingen og imponert over NRK.
Synd ikke Finland gikk videre, men veldig artig at Island og hellas går til finalen.

Anonym sa...

Lykke tell på Grand Prix festen din i kveld!!! Håpa det bi suksess!!!

Quizmaster sa...

Takk, Anonym!
Suksess ble det!
:D