mandag 19. april 2010

Quiz 19. april 2010

Jaddah!
Vi ELSKER det når nye lag som ikke har vunnet før går hen og gjør nettopp dét.
Så skjedde i kveld, Hvilepuls tok sin første seier med 54 poeng, ett poeng foran Roald Aas på andreplass og to poeng foran Ja, det e oss på tredje.
Alltid like artig.
Gratulerer!

Nyvalgt leder i Venstre

Kveldens første kategori, Aktuelt bød i kveld på følgende nyhetsutfordringer:

Glimt som skulle ha møtt Nybergsund/Trysil - hadde det ikke vært for vulkanutbrudd og aske i lufta, Trine Skei Grande som er nyvalgt leder for Venstre, vulkanen Eyjafallajökul - og nabovulkanen Katla som ligger bare 2 kilometer unna.

Gitarkameratenes nylig utgitte album med konsertopptak fra Grieghallen - albumet med navn Kanon!, Ole Bjørn Sundgot som fikk sparken fra Hønefoss, Kim fra Himmelblå som ble funnet på Shetland, Tea Party-bevegelsen som er på skremmende frammarsj mot Barack Obama, John Cleese som stod askefast og dermed valgte å ta taxi fra Oslo til Brüssel, The Rolling Stones som sist fredag slapp låten Plundered My Soul - og som også kommer med albumet Exile on Main Street i ny og luksuriøs utgivelse, og til slutt; vegvesenet som betaler to menn for å bære utrydningstruede padder i bøtter over en ny vei på natten.

Askefast komiker

Vi begynte litt vanskelig i kveld, og spesielt var et Gitarkameratenes nye album som ødela for mange.
Ingen lag med full score, kun Hvilepuls, Roald Aas og Ja, det e oss på 11.
Snittsum på 8,8 etter kveldens første runde.

Så runde to - og kveldens kategori bestående av bilder.

I kveld var temaet berømte tyskere, spørsmålet var ganske enkelt Hva heter disse? - og personene i oppgaven var følgende:

Berømt tysker

Fiolinist Anne-Sophie Mutter, avdød Derrick-skuespiller og Norgesvenn Horst Tappert, fredsprisvinner og tidligere borgermester Willy Brandt, tennisstjernen Boris Becker, komponisten Johann Sebastian Bach, fysiker og nobelprisvinner Albert Einstein, supermodell Heidi Klum, den tidligere tyske kansleren Helmut Kohl, nåværende kansler Angela Merkel, fotballkeiseren Franz Beckenbauer, skiskytteren Uschi Disl, og forfatteren og filosofen Karl Marx.

Fem lag kunne sine berømte tyskere bedre enn andre; Puls, Vulkantonsen, Mandagsklubben. Roald Aas og Ja det e oss greide 12 poeng på denne.

Snittsum ble kveldens høyeste på 10,1.


Skal det være litt frekk og groovy Bach?

Musikkrunden for kvelden var en etterlengtet sak - flere lag hadde dette temaet høyt oppe på sin ønskekategoriliste.
Noen hadde dog intet ønske om et slikt tema.

Og temaet var musikaler.
12 sanger limt sammen til en medley, hvor spørsmålet var - hvilke musikaler er dette?

Og de tolv i runden var følgende:

My favourite things fra The Sound of Music
Anything you can do fra Annie get your gun
Oh, what a sircus fra Evita
America fra West Side Story
I'd do anything fra Oliver
Dancing Queen fra Mamma Mia
Moses supposes fra Singing in the rain
Titi Suru fra Med grimm og gru/Rock'n roll Wolf
Jolly Holiday fra Mary Poppins
The Phantom of the Opera
fra
Phantom of the opera
Hair fra Hair
Reproduction fra Grease II

Runden var alt annet enn enkel, Vulkantonsen, Helt i tet og Kua mi, jeg takler deg var de eneste lagene med 10 poeng - faktisk.
Singing in the rain, Grease II og Oliver var de musikalene de fleste slet med.
Snittsum på 7,6.

Deutsche bratwurst, bitte?

Som før reklamert for; Bodø/Glimt hadde pølser på menyen på Aspmyra i kveld.
Og dette ble feiret gjennom fjerde runde.
Den het rett og slett pølser.

Leif Juster som spilte privatdetektiv Stein Rask i filmen Den forsvunnede pølsemaker, Ulvillaelva som ligger i Verdal, det svenske ordet for pølse som er korv, det svenske ordet pölse som på norsk betyr lungemos, medisterpølse som fremstilles av svin, den tyske nasjonalpølsen bratwurst, vindpølsene på flyplassen i Bodø, pølsefabrikanten Leif Vidar som er hovedsponsor for eliteserielaget Hønefoss, pølsetypen servelat som opprinnelig ble laget av hjernemasse - som kommer av det latinske ordet for hjerne som er cervello, Bjarne Håkon Pølse-Hansen som foruten å være landbruksminister også ha vært Helse og omsorgsminister og arbeids - og inkluderingsminister - og til slutt; Sveriges pølse - og fastfoodkjede som har navn etter kong Carl Gustavs mor Sibylla.Hvilepuls var det eneste laget med 12 poeng på denne runden, og nachos ble så forært dem for bragden.

Og to lag til mottok nachos etter denne runden; Team Caput og Tutti Frutti var de to lagene som kjente igjen Jackie Davis' Mañana som ble brukt som musikk til arbeidet da Kramer og Newman lagde pølser i Seinfeld.
Jeg er så inderlig imponert.
Gratulerer igjen!

Pølsesnittsumen ble på 8,6.


Siste runde for kvelden het Vulkaner.
Ikke overraskende, kanskje?

Øya Vulcano som ligger nord for Sicilia og således tilhører Italia, verdens nordligste aktive vulkan som tilhører Norge; nemlig Beerenberg som ligger på Jan Mayen, den flytende steinen som kalles lava når den er kommet ut av vulkanen, og den samme massen som kalles magma når den befinner seg under jordskorpa, og Tom Hanks som spilte hovedrollen som Joe Banks i filmen Hopp i vulkanen.

Japans høyeste fjell, Fuji-san/Fujiyama/Mount Fuji som er en vulkan på 3776 meter, Vulcan som er en fugl føniks i Harry Potter-verdenen, vulkanen Vesuv som ligger ved Napoli, stratovulkanen i Washington ved navn Mount St. Helens, den italienske vulkanøya som har samme navn som marionette-skurken i Disneys Pinocchio - nemlig Stromboli, den karibiske vulkanøya som har samme navn som en berømt operasanger - nemlig Montserrat, og så til slutt Donald Duck som stanset et utbrudd fra vulkanen Styggoskrekko ved å dekke hullet med mais - slik at hele byen Vulkanovia ble begravet i popcorn.

Mount St. Helens før og etter utbruddet i 1980

Ja, det e oss ble rundens eneste lag med 12 poeng på denne runden, og får dermed forsinket nachos på neste quiz.
Og et nytt lag får i kveld komme med sitt svar på listen over tabber og vittigheter etter i kveld.

På spørsmåelt om hva den flytende steinmassen under jordskorpa heter, fikk vi svaret vulva fra et lag.

Hvilepuls gratuleres igjen med sin første seier på vår quiz - måtte flere lag komme etter.
Velkommen på Aspmyra neste mandag til samme tid, og med Glimtpølser på menyen også da.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis til Hvilepuls - regner med de ikke hadde hvilepuls før resultatet ble lest opp etter sisterunden :-)
Ellers undrer jeg meg over Donald-historien som ble opplyst å være fra 1947. Første Donald kom ut i Norge i 1948, og den stripa du akkompagnerte spm. på bloggen var både på norsk, samt hadde litt moderne strek til å være så gammel? kan hr. Eide ha bommet med et årstall...eg berre spyr?

Anonym 2 sa...

Til anonym:
Stusset også over at årstallet virket tidlig på denne typen Donald-historier. Men dersom du googler Barks finner du at det nok stemmer.
Eks:
http://www.donaldbladet.com/ar63-hoydepunkter.html

Jesus Quiztus sa...

Jeg gir meg ende over over Seinfeldkunnskapen til folk. Fantastisk pølsemakerscene, jeg hadde aldri i livet klart å ta igjen musikken. Forøvrig en veldig artig quiz i går!

Vims sa...

Vi elsket musikkrunden igår! Og de andre rundene. :-)

Jeg har dessuten tenkt på en ting som sannsynligvis ville økt omsetningen på Aspmyra b e t r a k t e l i g. De skulle kommet rundt til bordene og tatt bestilling! Igår for eksempel, hadde jeg FRYKTELIG lyst på kake, men latskapen tok regelrett overhånd. Akk og ve, og dermed ble det ingen kake.

Quizmaster sa...

Herr Eide har nok ikke bommet med årstall, det er det i såfall jeg som har gjort.
Det var mitt Donald-spørsmål.
:-)

Denne historien kom ikke ut i Norge før på 80-tallet - men selve historien skal ha blitt skrevet av Barks og utgitt i USA i 1947.

Takk Jesus, og samme her - jeg kan ikke begripe at de klarte å ta musikken. Veldig artig.

Jeg tror faktisk ikke de solgte kake i går, Vims - de satset mest på sjokolade og pølser.
Vi får se neste gang?

Vims sa...

Hva?! Ingen kake?

Men ok, sjokolade ville gjort akkurat samme nytten.

Alt sukker er bra sukker.

Quizzer sa...

Flott quiz! Og artig med en pølserunde, dere beviser gang på gang at man kan lage quiz spørsmål om absolutt alt! Og ikke minst spørsmål som er spiselige i dobbelt forstand... :))) Håper omsetningen kom seg opp på Aspmyra i går?

Mick JAgger sa...

Gratulerer også Hvilepuls med seieren, artig at nye lag kommer å terroriserer for de "faste" vinnerlagene... Er det ikke på tide med en skikkelig rockemusikkrunde snart??

Vims sa...

(Skrekk og gru! For en fryktelig avslutning på My favourite things-videoen.)

Quizmaster sa...

HJELP!!
Gurimalla, jeg skal skifte den ut, jeg så den ikke selv - ante ikke at dette var en tullesak.
*GRØSS*

Lille My sa...

Får IKKE nok av Seinfeld-videoen, hver gang jeg er her inne må jeg se den! :))))