mandag 18. januar 2010

Quiz 18. januar 2010

Herved gratuleres alle tilstedeværende og deltakende quizzere med å være blant de 42 lagene som satte ny rekord i kveld.
42 lag - og fire lag fler enn den gamle rekorden på 38.
Gratulerer!

Og vinnerlaget gratuleres også for kvelden, det ble InQuizisjonen; den spanske som vant med 54 poeng, solide 3 poeng foran Ja, det e oss og Roald Aas på andreplass.
Gratuleler!

Regissør: James Cameron

Smekkfullt på Gründer i kveld altså, men vi tror de fleste satt godt og bra tross at det kunne bli litt trangt hist og her.
Håper vi?
Sannsynligvis og meget trolig blir det litt bedre plass for alle på neste quiz.
Gründer har nemlig en god plan.
Så det skal etter hvert bli god plass til 42 lag.

Kveldens første kategori ved navn Aktuelt, bød på de virkelig store utfordringene i kveld.
Ingen lag på mer enn 10 poeng, hvir vi var innom følgende aktuelle mediebegivenheter:

Glimt som skal spille første treningskamp på La Manga mot Fredrikstad 8. mars, AC/DCs konsert i Østerrike som truer hekkende storspova med sannsynlig høy lyd og musikalsk fres, bråket i Norsk Tipping som blant annet innebærer at vi skulle ha navnene på Reidar Nordby jr. og Tollef Imsdalen, den avholdte delfinalen i MGP i Bodø som sendte Maria Arredondo og Alexander Stenerud rett til finalen, Pål Anders Ullevålseter på 2. plass i Dakar-rallyet, Christine Korme som slutter i TV for å begynne i ny stilling som direktør for Microsoft, James Camerons kritikerroste film ved navn Avatar, Team Tuva som røk ut av helgens Det store korslaget, Emil Hegle Svendsen og Magnus Moan som har plusset på sine verdenscupkontoer med to seire hver, og til slutt; politiet i Oxford som brukte skjoldet sitt til å leke seg i akebakken med.

Ingen lag med full score altså - og en snittsum notert til 7,8.Kveldens billedoppgave bar på et tema som var ønsket av mange lag.
Eller .. mange og mange.
Noen, rettere sagt.
3 lag hadde skrevet kategorien Hunderaser som sitt ønske da vi etterlyste ønskekategorier - og i kveld kom den.

12 forskjellige bissevovver fra Norsk Kennel Klubs nettside var avbildet på billedoppgaven, og disse forskjellige rasene var:
Leonberger, Boxer, Rottweiler, Cocker Spaniel, Dalmatiner, Bassethound, Grand Danois, Schäfer, Elghund, Border Collie, Mops og St. Bernhard.

Cocker spanielen ble diskutert og forvekslet med Engelsk springer spaniel av noen lag, og disse to er begge avbildet nedenfor.
Og ja - de er utvilsomt like.


Cocker spaniel

Engelsk springer spaniel

Fire lag med tolv poeng på denne oppgaven, hvor Bassethound, Leonberger og Mops var de tre de fleste lagene slet med.
Snittsum på 10 blank.

Så stod musikken for tur, og i kveld var lydkuttene både litt enkle og kjærkomne - fikk vi inntrykk av.
Vel, stort sett enkle - for de aller fleste lag ihvertfall.
Noen leverte allerede etter første gjennomhøring, andre måtte slite.
Temaet var amerikansk rock, og musikken var hentet fra 60, 70, 80, 90 og godt utpå 2000-tallet.
Og var forhåpentligvis noe for enhver smak?

Utvalget som ble funnet verdige til å være med i medleyen var følgende:

Faith no more med Easy
The Beach Boys med California Girls
The Doors med Light my fire
The Killers med Human
Toto med Hold the line
Aerosmith med Dude (looks like a lady)


15 lag med 12 poeng her, gitt
Aerosmiths sang, Dude (looks like a lady) fikk en del artige titler som vi dessverre ikke kunne gi poeng på - vi fikk blant annet inn forslag om Dude, where is my lady, Treat her like a lady, Do it like a lady, Do me like a lady og Boogie like a lady.
Disse gav altså ikke poeng, men vi setter som alltid pris på å le - så lagene som skrev komisk feil skal ha all slags takk.

Men så - etter denne runden - var det ikke måte på nedtur.
Oioioi.
Vi slo til med en ren sportsrunde i kveld, og ikke nok med det - en vanskelig sportsrunde.
Og som om heller ikke det var nok; det dreide seg i kveld utelukkende om fotball.Aller først til lydkuttet som introduserte runden; Ernst A. Lersveens fistelrop over Kjetil Rekdals utligningsmål mot England på Wembley i 1992 - og her hadde kun noen meget få lag riktig årstall på papiret.
Videre til litt enklere sort, og spørsmål om hvilket land Pavel Londak og Alo Bärengrub kommer fra - hvilket er Estland.

Så skulle vi til VM og EM, først til Brasil som har vunnet fotball-VM fem ganger, og så til Italia som har vunnet EM én gang.
RBKs tap mot Start i den tredje siste tippeligakampen i 2009, Bolton Wanderers som spiller hjemmekampene sine på Reebook Stadium, hjemmebanen til Kongsvinger som heter Gjemselund, Mons Ivar Mjelde som tok over som trener for Brann etter at Teitur Tordarson trakk seg i 2003, og Trond Olsens draktnummer i Rosenborg som er 7.

Nr 7: Trond Olsen

Et av rundens vanskeligste spørsmål var følgende:

Det er fire engelske lag som har vunnet champions league. To av dem er Liverpool og Manchester United, hvilke er de to andre?

Riktig svar - som få hadde - var Aston Villa og Nottingham Forest.

Og en nachos ble delt ut etter denne runden - og den gikk til Bare Antonsen for en søt og vittig tilleggsopplysning på et av spørsmålene.
Spoørsmålet lød:
Hva heter hjemmebanen til Kongsvinger?

Antonsens svar:
Gjemselund.
(Elisabeth ble kastet pølser på der. Hun rapporterte det.)


Roald Aas var eneste lag med 11 poeng på runden, ellers noen få lag på 10 og ganske mange på 9.
Og ja - til alle fortvilte quizzere - denne var vanskelig.
Snittsum på 6,3.

Men så var sporten ferdig for kvelden og man kunne se lyst på livet igjen og glede seg til siste runde:Introdusert av det velkjente temaet Colonel Boogey's Marsch fra filmen Bridge over the river Kwai.
Siste kategori het Elver i musikk, film og bøker.

Og første spørsmål var om nettopp denne filmen, og navnet på elven som er, nettopp: Kwai.

Så til den amerikanske musikalen Showboat som foregår på Mississippi, Brødrene Dal som padler på elva Overfloden i Brødrene Dal og Professor Drøvels hemmelighet, elva Overfloden som egentlig er Sørkedalselva, Boney Ms megahit By the rivers of Babylon, og Smetanas verk Moldau om elven med samme navn (eller Vltava som mange lag påpekte at den egentlig heter).

Elven Styx som skilte dødsriket fra de levendes verden den greske mytologien, Humphrey Bogart og Katharine Hepburn i filmen Afrikadronningen som foregikk på Kongoelven, Bruce Springsteen som utgav The River i 1980, Agatha Christies Mordet på Nilen, Mikhail Sholokovs Stille flyter Don, og John Wayne i filmen som har samme navn som elva som skiller Mexico fra Texas: Rio Grande.

Komponisten Bedrich Smetana

InQuizisjonen; den spanske var eneste lag med 12 poeng på denne runden - så ikke var de bare kveldens vinnnerlag; de får også nachos på neste quiz.
Og ennå et lag for nachos på neste quiz:
Jeg tror det var laget Quizelur som kom med en overmåte komisk tilleggsopplysning på siste runde.
Takk for at dere fikk oss til å le høyt.
Denne besvarelsen blir gjengitt i neste papirutgave av Quizzekampen.

Og ja - da er rekorden på 42 lag satt, og vi sier oss mer enn fornøyde med det.
Og vi håper ikke dette høye tallet virker avskrekkende på lag som synes det var trangt og vanskelig å få bord.
Som sagt: Gründer har en cunning plan..

Takk for i kveld, og velkommen tilbake neste mandag!

8 kommentarer:

Palpatine sa...

Fy søren den fotballrunden var schvinhard!

Snakk om å ryke på en smell! Heldigvis var vi ikke de eneste.. :-D

Får låne ett ark fra boka til Vims, og si det er i alle fall godt det blir lenge til neste gang..(!) Ellers var det en meget fin-fin runde!

Og milkshaken på Gründer er like legendarisk som vi ble lovet på forhånd.. Dette lover ikke godt for quizzernes helsetilstand..

Fru Blom sa...

Jævla fuckings forferdelige fotballrunde! :):):):)
Selvfølgelig kom den når sportseksperten som kunne tatt tolv ikke var tilstede. Grusomt. Men allikevel, fin quiz. Og at fotball nå er unnagjort for dette halvåret er en god ting å tenke på!

Anonym sa...

Hvem kan vel finne på å klage over fotball når vi fikk en helt syk hunderunde som det absolutt kan klages på!!?? Hund en gang i året er vel i overkant, kjære Liv og herr Eide...

Litt tilslørt sa...

Til Anonym: Hunder er noe de fleste kan noe/litt om, eller i alle fall har noen på laget som interesserer seg for. Det er tøft å være rent jentelag når fotballkategorien kommer, og ingen enkel fotballkategori var det heller.

En viss forskjell i snittsum kan man vel si at det var, med 10 poeng på hunderaser og 6,3 på fotball. 26 lag med 2-6 poeng, mens på hunderaser hadde ingen under 7 poeng. Mitt lag er ikke spesielt hundeinteressert, ingen av oss har hund, men vi greide likevel 11 poeng på den. Det samme kan ikke sies om fotballen, dessverre :( Jeg sier som det ble sagt i går: WHO CARES (about football)?!!

Håper det blir UENDELIG LENGE til neste gang.

Quizzer sa...

Hvilken sang var du åpnet Aktueltrunden med i går?

Quizmaster sa...

Palpatine - ja, ja og ja! Livsfarlig god milkshake.

Fru Blom - Yes, det er en god tanke :-)

Anonym - Vi har da vel ikke hunderaser en gang i året, har vi vel? Dette var andre gang i quizhistorien vi har hatt en billedkategori med hunderaser, ihvertfall. Det er definitivt mer sport på quiz enn hunder ..

Litt tilslørt - Ja. Denne runden var en dødare for de fleste lag, og dere har min dypeste medfølelse. Og ja - det blir en stund til neste (vanskelige) fotballrunde kommer.

Quizzer - Venke Knutson fra lørdagens MGP (den eneste etter min mening som skulle gått direkte til finalen.)

Vims sa...

Åpnet hun ikke med Venke Knutsons bidrag fra lørdagens MGP? (Uff, hvorfor vet jeg dette?)

Gratulerer med suverént oppmøte igår! Det er det jeg sier; om dere hadde hatt Valle Hovin til disposisjon, hadde vi nok vokst ut av den også.. ;-)

Jeg er enig med Palpatine, som er enig med meg. Hurra for overstått fotballkategori for en lang stund fremover! :-)

Vims sa...

(Åjsann.)

Derav navnet, Vims.