mandag 18. februar 2008

Quiz 18. februar 2008

Gratulerer til Helt i Tet med sin første seier denne sesongen!
Vinnerlaget oppnådde 51 poeng, så nok en gang har vi servert en nokså tøff og uforutsigbar quiz.
Kveldens siste runde var den desidert hardest for alle lag, der vinnerlaget faktisk var på vei ut døra i visshet om at noen andre hadde tatt innersvingen på siste runde..
Men slik gikk det altså ikke.

Aktuelt-kategorien startet med Bodø/Glimt som slo Royal Thai Navy FC 5-1, videre til den turbulente uka i norsk politikk med Manuela Ramin Osmundsen og Anne Lise Ryel, Kaizers Orchestras nye cd, det nye Eikesundsambandet, samt de nye medaljene til Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen.
For å nevne noe.
Ingen med full score her, kun Al Quizda på 11 poeng.

Billedoppgaven i kveld het Menn som har etternavn som også er fornavn.
Det vil si - linken med navnene måtte man selv finne ut av - hvilket også de aller fleste gjorde.
12 bilder av like mange menn, som altså hadde dét til felles at etternavnene deres også fungerer som fornavn.
Mindre kjente personer som John James, Larry David og David Jason (dog sistnevnte kunne stort sett alle rollenavnene Frost og Mr. Larkin på - men det var altså hans virkelige navn vi var ute etter.) - til mer kjente navn som Woody Allen, Michael Douglas, Finn Jon, Michael Owen og Tom Hilde.
Helt i Tet klarte som eneste lag 12 poeng på denne runden, og lå dermed øverst på poenglista.

Så til musikkrunden, som vanlig i kveld med lydkutt fra seks forskjellige låter.
Alle låtene ble sunget av to artister eller to grupper, og i kveld skulle vi ha navnene på kun artistene, ikke titlene på låtene.
Musikkrunden viste seg å være rimelig enkel, lagene Team Antonsen, Al Quizda, Le Cordon Bleu, Quizlers og De Uopplystes Forening var de som klarte full score her - hvor José Carreras definitivt var rundens nøtt.
Og låtene som ble brukt finner du link til her:
Are & Odin med sin verson av Halvdan Sivertsens Kjærlighetsvisa, Michael Jackson og Paul McCartney med The girl is mine, Sissel Kyrkjebø og Espen Lind med Where the lost ones go, Sarah Brightman og José Carreras med Amigos Para Siempre, Elton John og George Michael med Don't let the sun go down on me, og til slutt - The Dubliners og The Pogues med Irish Rover.
(Den siste linken anbefales forøvrig. Jeg er personlig evig imponert over vokalistene i begge gruppene. Ingen av dem kan noen sinne kalles smørsangere på noe vis. Og så er det litt småkomisk og søtt at Shane MacGowan står i studio og røyker - og sannsynligvis har noe annet enn vann i glasset sitt.)

Aftenens ønskekategori het Reklame på TV, og var i sin helhet viet dagens reklamer.
Altså ingen nostalgiske Signal eller Blenda-reklamer å finne her.
Det ble blant andre spurt etter Pizza Grandiosa med den velkjente låten Full Pakke, en av de nye komiske reklamene til Netcom, VGs kjente reklame med de to rivaliserende supportergjengene, Stabburet som har kommet med ny kaviar, Telenors slagord - Ny dag, nye muligheter, hvilken sjokolade det reklameres for med karaokeversjonen av That's what friends are for og Dr. Greve.
Bodø Kamelutleie og Proletariatet klarte begge full score, med en hel del lag etter på ti og elleve poeng.

Så siste kategori, som oppstod noe spontant etter forrige quiz da jeg og Herr Eide fant ut at vårt 5-årsjubileum som quizmasterpartnere dessverre hadde gått upåaktet hen.
(Det var forresten som pokker - hadde vi fått med oss dette ville vi selvfølgelig ha feiret med dere alle. Men det er kanskje ikke for sent ennå?)
I og med at fem år er gått, het siste kategori Fem og Five, og dreide seg om nettopp dét.
Jackson Five som skiftet navn til The Jacksons etter 1976 var første spørsmål, og runden ble således introdusert av nettopp The Jacksons og Blame it on the boogie.
Så til den femte planet i vårt solsystem, mannen på den siste femkronerseddelen og mannen på femdollarseddelen, betydningen av fem prikker i morsealfabetet, forfatteren bak Den femte kvinnen, atomnummer 5 i det periodiske system, Pentagon, Walt Disneys femte langfilm med premiere i 1942 - Bambi, og den femte James Bond-filmen med Sean Connery - You only live twice.

Og siste kategori var soleklart den vanskeligste av alle, med en snittsum på kun 5,5.
Allikevel sier vi oss fornøyde med å ha gitt dere en skikkelig utfordring, og jeg håper ingen utroper oss som korrupte når jeg sier at det er fint med variasjon i hvem som vinner.
Takk for i kveld!

(26 kommentarer)

Ingen kommentarer: